advertentie Banner Profile Mekkes

Restaurant Emma: groenten kiezen uit de klimaatcelStudio040

Restaurant Emma: groenten kiezen uit de klimaatcel

Een restaurant waarbij je je groente kunt kiezen uit een klimaatcel die tussen de tafels en stoelen staat. Het kan binnenkort in Eindhoven.

Aan de Nieuwe Emmasingel opent eind september Emma restaurant en patisserie. Joost Saris van Saris Catering en Ruud Adriaens van Pinkie Patisserie op Strijp hebben de handen ineen geslagen en gaan het restaurant samen runnen.

Voor de klimaatcel zijn de twee een samenwerking aangegaan met Philips. Dat is in het onderzoekscentrum op de High Tech Campus bezig met gewassen en groenten telen met behulp van led-lampen. Voordeel is dat er duurzaam en efficient kan worden verbouwd. Een ander voordeel is dat je op een kleine ruimte kunt telen. Daar maken Saris en Adriaens gebruik van. Momenteel zijn ze regelmatig te vinden op de HTC om de kunst af te kijken.

In de klimaatcel worden verschillende slasoorten verbouwd, kruiden en groenten. Daarnaast willen Saris en Adriaens volgend jaar zelf groenten verbouwen in de volle grond. Daarvoor zijn ze in overleg met een boer uit Knegsel.

Emma restaurant heeft een totaal oppervlak van 540 m2. Daarvan is 220 m2 voor de keuken. Er zijn 120 zitplaatsen.


Meer nieuws van dinsdag 1 augustus 2017