advertentie Banner Profile Mekkes

Robotvoetbalteam TU Eindhoven verliest EK-finale van PortugalStudio040

Robotvoetbalteam TU Eindhoven verliest EK-finale van Portugal

Het robotvoetbalteam van TU Eindhoven heeft de officieuze EK-finale van Portugal verloren. In Porto hebben ze met 2-1 verloren van het Portugese team CAMBADA.

In de wedstrijd tussen zelfsturende robots wist de Eindhovense ploeg in de eerste helft niet tot een schot te komen. De Portugese ploeg wist wel te scoren en zo stond het bij rust 1-0.

Al snel in de tweede helft wist CAMBADA weer te scoren door een schot vanaf de middenlijn. Pas in de slotminuten wist TU Eindhoven iets terug te doen. Een robot van de Portugezen had het veld verlaten en hierdoor kreeg de Eindhovense ploeg wat kansen. In de slotminuut werd nog de 2-1 gescoord.

Reactie teamcaptain

Ondanks de verloren finale kijkt teamcaptain Wouter Kuijpers positief vooruit naar het aankomende WK in juli in Sydney. 'We hebben onze nieuwe ontwikkelingen door en door kunnen testen. De nieuwe achtwielige robot heeft een aantal wedstrijden meegespeeld. Onze nieuwe strategie-software werkt nu al op een iets hoger niveau dan de software van afgelopen jaar op het WK en dat gaan we nog verder verbeteren. Ook hebben we gezien dat we veel ruimte kregen door het veld breed te trekken, we moeten er nu aan werken om die ruimte effectiever te gebruiken.'

Het Eindhovense team had sinds 2013, met uitzondering van 2016, elk EK gewonnen. Ook begint TU Eindhoven het aankomende WK als titelverdediger.


Meer nieuws van zondag 28 april 2019