advertentie Banner Profile Mekkes

Rutte trots op Eindhoven, maar Jorritsma wil meer steun van Den Haag

Premier Rutte is trots op de Brainport regio en de hightech- en maakindustrie, hij bracht een werkbezoek aan Eindhoven woensdag.

Waar de minister-president vooral complimenteus is over Eindhoven, is burgemeester Jorritsma kritischer tijdens het bezoek. 'Eindhoven groeit zo snel, we kunnen alle voorzieningen niet meer uit eigen zak betalen. Ik heb hulp nodig van Den Haag, want hier verdienen we wel het geld voor de BV Nederland.' De burgemeester wil dezelfde behandeling als Amsterdam en Rotterdam.

Rutte is zich bewust van de enorme groei die de regio hier doormaakt. 'Met de regio envelop en de Brainport actieagenda hebben we al een goede stap in de richting gezet, maar we blijven in gesprek met elkaar over meer steun.' Volgens Jorritsma zijn dit soort werkbezoeken heel belangrijk om Den Haag erop te blijven attenderen dat het alleen maar zo goed met Eindhoven kan blijven gaan als er hulp en daarmee extra geld vanuit Den Haag komt.

Het bezoek van premier Rutte begon woensdagmiddag bij het Microlab waarna hij richting het SintLucas college ging. Vervolgens bezocht hij het Enversed VR Experience Center en design- en innovatiebureau VanBerlo. Met zijn rondleiding over Strijp-S en Strijp-T kreeg Rutte te zien hoe de creatieve sector en maakindustrie in de regio floreert. Als afsluiting van zijn bezoek opende hij de nieuwe fabriekshal van Additive Industries, dat 3D-metaalprinters maakt.


Meer nieuws van woensdag 3 oktober 2018