advertentie Banner Profile Mekkes

Scouting helpt mee in keuken Karpendonkse Hoeve: 9000 euro voor goede doel

Een handje helpen in de keuken of in de bediening van het Eindhovense sterrenrestaurant De Karpendonkse Hoeve. En na afloop een veiling. Het leverde Scouting Roosevelt 9000 euro op voor het goede doel.

De scoutinggroep is voor kinderen uit de regio Eindhoven met een lichamelijke beperking. Sommige leden kunnen zelf aardig vooruit, anderen zijn niet mobiel en hebben veel zorg nodig. Om een keer een scouting-tripje te kunnen organiseren naar het buitenland, hield de vereniging een diner voor zo'n 60 mensen uit de zakenwereld.

'Deze leden hebben soms intensieve zorg en begeleiding nodig. Sommigen zijn daarom nog nooit in het buitenland geweest. Het kost veel geld en tijd om zoiets als een uitje voor de dertig jonge leden te organiseren. Je hebt bijvoorbeeld speciaal vervoer nodig, tilliften en extra handjes', vertelt voorzitter Ruud van Ruud van Acquoij. Daarom startte hij met anderen het initiatief. 'We krijgen maar weinig subsidie. En dan zijn dit soort acties nodig om extra geld in te zamelen'.

De actie blijkt succesvol. Met het geld wordt een tripje naar Duitsland georganiseerd. Een tocht op een zeilboot of een week in een bos. Bij de actie werden ook uiteenlopende attributen geveild, zoals gesigneerde bokshandschoenen van oud-bokser Arnold van der Leyde, diverse zeefdrukken, een kookworkshops en een lunch met de Eindhovense burgemeester John Jorritsma.


Meer nieuws van maandag 17 september 2018