advertentie Banner Profile Mekkes

Sneller met de trein van Eindhoven naar DüsseldorfStudio040

Sneller met de trein van Eindhoven naar Düsseldorf

Sneller met trein van Eindhoven naar Düsseldorf. Al jaren wordt er voor gelobbyd, en Eindhoven wil er nu met de betrokken provincies en het rijk voor zorgen dat de reistijd wordt verkort.

Gezamenlijke afspraken moeten volgens het ED leiden tot een verkorting van twintig minuten van de reistijd. Nu duurt de reis twee uur. Vanaf 2025 zou daar dus twintig minuten van af moeten zijn. Als aan Duitse kant aan het spoor wordt gewerkt, kan daar nog eens tien minuten van af.

Aan Nederlandse kant worden de komende tijd dus al wat aanpassingen doorgevoerd. De Duitse overheid lijkt voorlopig nog geen groen licht te geven om 135 miljoen euro opzij te leggen om een stuk spoor te verdubbelen. Daarmee zou een snelle verbinding tussen Eindhoven en Düsseldorf een feit zijn. Ook zouden er vaak treinen kunnen rijden op dit traject.

Aan Nederlandse kant moet onder meer in Eindhoven het rangeerterrein worden aangepakt. Daar moet bijna 10 miljoen euro voor worden neergelegd. Dat budget zou moeten komen uit een Haagse geldpot om van de stad een 'Knooppunt XL' te maken, om zo de spoorzone- en station van Eindhoven naar een hoger niveau te tillen.

Al vele jaren lobbyt de hightech Brainport-regio voor een snelle treinverbinding met het Duitse Ruhrgebied. Het Duitse industriegebied en de rest van Duitsland is volgens bestuurders belangrijk voor de groeiambities van de regio.


Meer nieuws van woensdag 27 juni 2018