advertentie Banner Profile Mekkes

Spel in de binnenstad brengt een lach op het gezichtStudio040

Spel in de binnenstad brengt een lach op het gezicht

"De Vloer is Lava! Wie op rood komt is af," staat midden op de Demer in Eindhoven met grote letters op de grond geschilderd.

Veel voorbijgangers lachen bij het zien van het bijschift, maar lopen dan door. Een paar kinderen, tieners, en zelfs ouderen wagen echter toch een poging om alleen op de witte vlekken te lopen. Het brengt een lach op het gezicht van toeschouwers, en dat is precies waar het voor is gemaakt.

Mariëlle van Aart-Coppes is initiatiefnemer van het spel in de drukke winkelstraat. Met haar bedrijfje, Magical Daydream, creëert ze creatieve projecten die bedoeld zijn om mensen aan het lachen te krijgen. "De stad is erg grijs en iedereen heeft haast. Met Magical Daydream probeer ik door middel van verschillende projectjes mensen te laten genieten, ookal is het maar voor even."

En dat lukt. Kinderen doen een wedstrijdje wie het eerst aan de overkant is, wat een oudere man en vrouw op een bankje aan het lachen brengt. Ook papa en mama wagen een poging, en dat maakt de kinderen weer extra vrolijk. Mariëlle maakt ondertussen foto's. "Je ziet het, het werkt!"


Meer nieuws van dinsdag 6 november 2018