advertentie Banner Profile Mekkes

'Sponsors pas over de brug na sanering Muziekgebouw'

Sponsors willen pas extra geld in het Muziekgebouw steken als de tekorten bij de instelling zijn weggewerkt. Dat heeft de voorzitter van de Raad van Commissarisen van het Eindhovense Muziekgebouw Tiny Sanders dinsdagavond gezegd.

Volgens Sanders hebben sponsers nu geen interesse, omdat het Muziekgebouw met miljoenentekorten kampt. 'Met een goede programmering krijg je iets voor elkaar, niet met een tekort', aldus Sanders.

De Eindhovense politiek had hem uitgenodigd om uitleg te geven over de fusieplannen tussen het Muziekgebouw en de Effenaar. Beide instellingen kampen met financiele problemen, en dus is het volgens Sanders noodzaak dat ze samengaan. 'Maar ook inhoudelijk kunnen ze samen iets extra's bieden'.

Sanders is niet bang dat de Effenaar ingelijfd wordt door het Muziekgebouw, en daarmee z'n identiteit verliest. Die zorg bestaat bij Effenaar-bezoekers. 'Omdat de Effenaar zelf volledig achter de fusieplannen staat, hoeven we daar niet bang voor te zijn'.

De gemeente is 100 procent aandeelhouder van het Muziekgebouw. Wethouder Torunoglu wil nog niet reageren op het fusieplan. Eerst wil hij daar uitgebreid over in gesprek met de twee instellingen.


Meer nieuws van woensdag 29 april 2015