advertentie Banner Profile Mekkes

Start bouw nieuw onderkomen Troubadour en KorenaarStudio040

Start bouw nieuw onderkomen Troubadour en Korenaar

Er kan na de zomervakantie gestart worden met de bouw van twee nieuwe schoolgebouwen voor de twee Eindhovense basisscholen Troubadour en Korenaar. Het stadsbestuur heeft daar groen licht voor gegeven.

De twee scholen zijn al langer toe aan nieuw onderdak. De Troubadour zal aan de Maria van Bourgondiƫlaan blijven zitten, maar tussen de huidige schoolpanden verrijst komend jaar een nieuw gebouw. Daarin zitten de klaslokalen, maar ook een gymzaal.

Volgens de gemeente en scholenkoepel SKPO krijgt de kwaliteit van het onderwijs een flinke impuls met de nieuwbouw. Er zou beter worden ingespeeld om de behoeften van de leerlingen. Verder kunnen ook sportverenigingen in de buurt gebruik maken van de gymzaal.

De Korenaar krijgt een nieuwe school op een andere plek in de stad, aan de Monseigneur Witloxweg. Daarmee krijgt een school een centrale plek in de wijk Prinsejagt.

Tijdens de bouwklussen blijven de bestaande schoolgebouwen in gebruik. De nieuwe scholen openen de deuren in het schooljaar 2018/2019


Meer nieuws van dinsdag 1 augustus 2017