advertentie Banner Profile Mekkes

Steven Kruijswijk klimt naar achtste plek in GiroStudio040

Steven Kruijswijk klimt naar achtste plek in Giro

Steven Kruijswijk heeft een goede dag gehad in de Ronde van Italïe. De uit Nuenen afkomstige kopman van LottoNL-Jumbo klom naar de achtste plek in het algemeen klassement.

Aan de voet van de slotklim in een loodzware bergetappe zat Kruijswijk bij de groep van favorieten. Die bestond uit zo'n vijftien renners met ondermeer leider Tom Dumoulin, nummer twee Nairo Quintana en nummer drie Vicenzo Nibali.

De top drie gaf elkaar geen ruimte om weg te rijden. Roze truidrager Tom Dumoulin bleef sterk overeind. De rest van de favorieten viel elkaar wel aan. Door zevende in de etappe te eindigen, steeg Steven Kruijswijk één plaats in het algemeen klassement.

Voor nu lijkt dat ook het hoogst haalbare voor de Nuenense wielrenner. Landgenoot Bauke Mollema heeft een voorsprong van ruim twee minuten en de Brit Adam Yates heeft bijna anderhalve minuut achterstand op Kruijswijk.

Tejay van Garderen won de achttiende etappe in de Giro. Er zijn nog twee zware bergritten te gaan de komende twee dagen. De Ronde van Italië wordt zondag afgesloten met een tijdrit van bijna dertig kilometer.


Meer nieuws van donderdag 25 mei 2017