advertentie Banner Profile Mekkes

Stichting Ruimte gaat in hoger beroep tegen rechterlijk besluit Studio040

Stichting Ruimte gaat in hoger beroep tegen rechterlijk besluit

Stichting Ruimte gaat in hoger beroep tegen het besluit van de rechter, heeft de stichting laten weten aan al hun huurders. Ze adviseren daarbij hun huurders om vooral nog geen actie te ondernemen.

De rechter gaf gisteren de gemeente Eindhoven gelijk in het conflict tussen de twee partijen. Stichting Ruimte moet alle panden leegmaken en daarnaast zo'n zes ton aan schuld terugbetalen.

Stichting Ruimte beheert een aantal leegstaande panden van de gemeente Eindhoven. Ze verhuren ruimtes vervolgens aan veelal 'creatieve' huurders, zoals designers en kunstenaars. Omdat het vaak gaat om kortlopende contracten, onstaat er bij veel van hen onduidelijkheid over de toekomst.

Stichting Ruimte benadrukt in hun schrijven aan de huurders dat het hoger beroep betekent dat de zaak nog onder de rechter is en Stichting Ruimte dus nog verantwoordelijkheid draagt voor de panden.

De stichting zegt dat ze vindt dat het besluit van de rechter motivatie ontbeert en dat ze zich afvraagt of de kantonrechter überhaupt bevoegd is om zich over alle vragen uit te spreken.


Meer nieuws van vrijdag 8 februari 2019