advertentie Banner Profile Mekkes

Stichting Ruimte verbijsterd over gestopte samenwerking met gemeenteStudio040

Stichting Ruimte verbijsterd over gestopte samenwerking met gemeente

De gemeente Eindhoven trekt eind dit jaar de stekker uit de samenwerking met Stichting Ruimte.

'Over het waarom tasten we eigenlijk nog steeds in het duister', reageert directeur Jan van de Lest voor het eerst uitgebreid in het Eindhovens Dagblad. Sinds het bestaan van de stichting heeft die naar eigen zeggen al zo'n 1500 mensen in 24 panden aan werkruimte geholpen. 'Daar vaart de creatieve sector wel bij.'

Stichting Ruimte verhuurt leegstaande, gemeentelijke panden. Een commerciële partij zou die taken nu over gaan nemen. 'Onder aan de streep is de gemeente dan meer geld kwijt', zegt de directeur.

Schuld
Een schuld van zo'n vier ton zou de oorzaak zijn voor het opzeggen van de samenwerking met Stichting Ruimte. De directeur bekent dat er een schuld is, maar die is niet zo groot als het stadsbestuur doet voorkomen. De cijfers kunnen op verschillende manieren geïnterpreteerd worden.

De stichting vindt het vooral een rigoureus besluit van het stadsbestuur om de stekker eruit te trekken. Er is nog een buffer en Van de Lest wijst op het rapport over de financiële situatie van de stichting waarin staat dat de stichting er geen potje van heeft gemaakt.


Meer nieuws van woensdag 9 mei 2018