advertentie Banner Profile Mekkes

Summa hangt vordering van 4 miljoen euro boven het hoofd

De Onderwijsinspectie wil vier miljoen euro terugvorderen van het Summa College. Dat laat het College weten na een onderzoek van de inspectie.

Het onderzoek richtte zich op de opleiding voor buschauffeurs, dat is een zogenaamde maatwerkopleiding van het Summa.

Kritiek van de Onderwijsinspectie is dat de leerlingen niet individueel worden gevolgd. Er zou voor iedereen persoonlijke leerdoelen moeten zijn en ook de studievoortgang zou per leerling gevolgd moeten worden. Dat gebeurde niet. Het Summa college verweert zich door te zeggen dat dat bij een opleiding voor buschauffeurs ook haast ondoenlijk is, omdat dat zou betekenen dat er per leerling ook een docent de hele dag mee moet op een bus.

Een ander kritiekpunt van de inspectie is het aantal lesuren, daarvan worden er te weinig gegeven. En ook vanuit het bedrijf waar de leerlingen ervaring opdoen zou er te weinig begeleiding zijn.

In een brief laat het Summa college weten het niet eens te zijn met de kritiek van de Onderwijsinspectie. De school heeft vier weken de tijd om te reageren op het vooprnemen van de Onderwijsinspectie. Daarna neemt de inspectie een definitief besluit over de eventuele terugvordering.


Meer nieuws van donderdag 6 februari 2014