advertentie Banner Profile Mekkes

Teresa van Dongen wint Young Designer Award

Ontwerpster Teresa van Dongen is de winnaar van de speciale stimuleringsprijs voor jong talent, de Young Designer Award.

De prijzen zijn vanavond uitgereikt tijdens de grote finale van de Dutch Design Week.

Natuur en wetenschap staan centraal in het werk van ontwerpster Teresa van Dongen (1988), in 2014 cum laude afgestudeerd aan Design Academy Eindhoven.

Met de Young Designer Award beloont de internationale jury onder voorzitterschap van Frank Houben (Global Brand Director KLM) een ontwerpster die onderzoek vertaalt naar esthetische producten, die een concrete functie hebben en niet zelden relevante kwesties aan de kaak stellen.

Van Dongens portfolio is nog bescheiden in omvang, maar alle criteria voor de Young Designer Award (impact, esthetiek, productiewijze, innovatie en samenwerking) zijn er duidelijk in vertegenwoordigd. De jury volgt haar verdere ontwikkeling met grote belangstelling en kent haar de Young Designer Award nadrukkelijk toe als stimuleringsprijs.Andere finalisten

Uit alle inzendingen selecteerde de commissie (onder voorzitterschap van Saskia van Stein) in juni drie finalisten. Andere genomineerden waren productontwerper David Derksen en modeontwerpster Barbara Langendijk.Dutch Design Awards

Dutch Design Awards zijn internationaal gerenommeerde prijzen voor het beste ontwerp van Nederland. De prijsuitreiking, een tentoonstelling met het werk van alle finalisten tijdens Dutch Design Week en de uitgave van het Dutch Design Jaarboek (in samenwerking met nai010 uitgevers) vormen samen een platform voor Dutch design in de volle breedte.


Meer nieuws van zaterdag 24 oktober 2015