advertentie Banner Profile Mekkes

Thema DDW 2015: 'What if....'Studio040

Thema DDW 2015: 'What if....'

'What if...' is het thema van de veertiende editie van de Dutch Design Week 2015.

De organisatie van de DDW ziet 'What if...' als dé vraag waarmee creativiteit en vernieuwing begint. Ontwerpers bedenken en realiseren de meest uiteenlopende vormen van innovatie door anders te kijken naar het bestaande en op zoek te gaan naar alternatieve oplossingen.

Martijn Paulen, directeur DDW: 'Het stellen van de juiste vragen is de motor van verbeeldingskracht. Designers denken na over hoe we straks leven en samenleven. Zij durven alles te bevragen, te dromen van een ander antwoord en dat vorm te geven. Zo leggen ze de basis voor innovaties van de toekomst.'

De organisatie verwacht dit jaar 2400 deelnemers, die verspreid over 80 locaties hun nieuwste werk zullen presenteren. In september is het complete programma bekend; een preview staat inmiddels online.

Tot de hoogtepunten behoren onder meer de Graduation Show van Design Academy en de uitreiking van de jaarlijkse Dutch Design Awards.

In het Klokgebouw is bijvoorbeeld de Volvo Design Challenge, waarbij jonge ontwerpers reageren op de snelle technologische ontwikkelingen van de auto en onze beleving ervan in de toekomst.

Ook is er de expositie 'Mind the Step'. een gezamenlijk project van de Technische Universiteiten Eindhoven, Delft en Twente. 'Mind the Step laat design en technologie van de toekomst zien.

Het festivalgevoel wordt dit jaar versterkt met de introductie van DDW Music, een samenwerking tussen DDW, de Effenaar en boekingsbureau Friendly Fire. Gedurende de week zijn er op verschillende locaties in de stad liveoptredens. Die zijn gratis met de DDW passe-partout. Voor de muziekspeciale in de Effenaar en het Muziekgebouw zijn losse kaarten verkrijgbaar.

De veertiende Dutch Design Week is van zaterdag 17 t/m zondag 25 oktober.


Meer nieuws van vrijdag 24 juli 2015