advertentie Banner Profile Mekkes

Tom van den Nieuwenhuijzen legt raadsfunctie tijdelijk neerStudio040

Tom van den Nieuwenhuijzen legt raadsfunctie tijdelijk neer

Tom van den Nieuwenhuijzen legt om gezondheidsredenen zijn raadszetel voor GroenLinks tijdelijk neer.

De gezondheidsproblemen van het raadslid worden veroorzaakt door een ongeluk in 2008. Hij knalde toen in volle vaart met zijn mountainbike tegen een boom. Het herstel verliep voorspoedig. Van den Nieuwenhuijzen zag dan ook kans om zijn maatschappelijke functie te combineren met het raadslidmaatschap voor GroenLinks.

Daarvoor moest hij wel de balans scherp in de gaten houden. En dat lukte hem de laatste tijd steeds minder, zegt fractievoorzitter van GroenLinks Renate Richters. Ze noemt het 'moedig dat Tom dat besluit in alle openheid heeft durven nemen. Tom is iemand die alles graag zelf wil doen en overal graag bij is en dat lukte de laatste tijd steeds minder'.

Van den Nieuwenhuijzen verwacht in mei weer terug te keren. Zijn plaats wordt in die tijd ingenomen door Hans van Zijl. Hij stond op plek 5 op de kieslijst van GroenLinks Eindhoven en is daarmee de eerst aangewezen persoon voor vervanging.

Volgens Richters kent Van Zijl het klappen van de zweep. Hij heeft 8 jaar ervaring als raadslid en is per direct inzetbaar. Zijn be√ędiging is in de raadsvergadering van 24 februari.


Meer nieuws van dinsdag 27 januari 2015