advertentie Banner Profile Mekkes

TU/e wil 50 miljoen extra van Den Haag om enorme groei bij te benen

De Eindhovense TU wil 50 miljoen euro extra vanuit Den Haag om de groei van de universiteit bij te benen. 

Dat bevestigt een woordvoerder van de TU/e.  Omdat er tot nu toe geen extra budget beschikbaar is, gaat de universiteit volgend jaar opnieuw op de rem staan bij vier opleidingen. Voor dit jaar voerde de TU al een selectieprocedure in voor vier andere opleidingen, om zo de groei te remmen.

Rek eruit
Volgens de universiteit is de rek eruit. En als er niets wordt ondernomen, komt de kwaliteit van het onderwijs in gevaar. De maatregelen zijn pijnlijk, omdat bedrijven in de hightech-regio Eindhoven juist schreeuwen om ingenieurs en technische vakmensen.

Explosieve groei
De TU/e pleit daarom voor extra geld: 50 miljoen euro, bovenop de 200 miljoen die de universiteit ieder jaar krijgt vanuit Den Haag. Want het aantal studenten is in tien jaar tijd verdubbeld, naar plusminus 14.000. De voorzieningen en het aantal medewerkers zijn niet met de groei meegegaan, en dat geeft problemen.

De vier opleidingen waar de TU op de rem wil trappen zijn Werktuigbouwkunde, Wiskunde, Psychologie en technologie en Bouwkunde. De selectieprocedure geldt al voor Industrieel ontwerpen, Technische informatica, Biomedische technologie en Technische Bedrijfskunde.


Meer nieuws van maandag 3 september 2018