advertentie Banner Profile Mekkes

Tweede Kamerlid op Prinsjesdag in pak van Summa-studenten

Twee studenten van de Eindhovense Summa Fashion hebben een pak ontworpen voor VVD-Tweede Kamerlid Dennis Wiersma. Hij gaat het maatpak van mbo-studenten dragen tijden Prinsjesdag.

Het pak is ontworpen door Noah Strijbos. In maart werd ze Nederlands kampioen bij Skills Heroes, een vakwedstrijd voor mbo'ers. Noah ontwierp het pak volgens haar visie: een traditioneel kostuum in een subtiel modern jasje, zonder de traditie uit het oog te verliezen. Een speciaal detail zit aan de binnenkant van het jasje, namelijk een grote zwart-wit foto van de Gouden Koets. Student Bo Broers, specialist mode en maatkleding, heeft het pak in elkaar gezet.

Wiersma kwam zijn pak vandaag doorpassen. Hij kijkt ernaar uit om op zijn eerste Prinsjesdag in een door studenten gemaakte outfit te verschijnen. 'Door dit met Prinsjesdag te dragen kan ik iedereen laten zien hoe waardevol mbo'ers zijn voor onze maatschappij. En zeg nou zelf, het is ook wel een leuk om als politicus op een positieve manier in het pak genaaid te worden', zegt hij.

Het is niet de eerste keer dat een politicus op Prinsjesdag kleding draagt die is gemaakt door Summa-studenten. In 2015 ontwierpen aantal studenten al een outfit voor minister Bussemaker.


Meer nieuws van maandag 4 september 2017