advertentie Banner Profile Mekkes

Tweespalt binnen LPF over Islam-uitsprakenStudio040

Tweespalt binnen LPF over Islam-uitspraken

De LPF fractie en het LPF bestuur nemen afstand van de uitspraken van commissielid Tjerk Langman tegen wethouder Yasin Torunoglu.

De LPF doet deze uitspraak naar aanleiding van een online woordenwisseling tussen Langman en wethouder Torunoglu. De partij maakt duidelijk dat de uitspraken van Langman geen voorbeeld zijn van de manier waarop de LPF politiek bedrijft.

Onder een bericht op de Facebookpagina van de wethouder is een discussie ontstaan tussen hem en Langman.

Langman post daar een link naar een bericht over de aanslag in Londen van 29 mei met daarbij de uitspraak: 'Ramadan kareem Yasin Torunoglu. Ik hoop dat de iftar maaltijd weer heeft gesmaakt. Maar nu zal ik wel weer een populist zijn.'

Waarop Torunoglu de LPF politicus aanspreekt met de woorden: 'Weet je wat jij bent? Je bent net zo gestoord als de aanslagpleger(s) als je met deze post bedoeld hebt dat ik en met mij alle moslims zich moeten verontschuldigen voor een randdebiel die zoiets mensonterends onderneemt.'

Later weten beide heren de discussie wat te relativeren. Torunoglu geeft aan dat hij het pijnlijk vindt dat Langman lijkt te zeggen dat hij niet zou deugen. Langman geeft op zijn beurt aan dat hij dat niet zo bedoeld heeft.

Langman vertelt het ED dat hij het bericht gepost heeft omdat hij de wethouder wil prikkelen.


Meer nieuws van maandag 5 juni 2017