advertentie Banner Profile Mekkes

Uitzwaaimoment voor Oranje Trophy in Eindhoven

Op het Wilhelminaplein in Eindhoven is volgende week het uitzwaaimoment voor de deelnemers van de Oranje Trophy, de tocht van oranje voertuigen met supporters naar het WK in Brazilie.

Er gaan maar liefst zeven Brabantse teams naar Brazilie. Ze reizen in oranje voertuigen en doorkruizen 14 landen op 3 continenten, in totaal 25.000 kilometer.

Volgende week vrijdag is er een uitzwaaimoment voor de Brabantse teams. Om zes uur 's avonds worden de voertuigen opgesteld op het Wilhelminaplein in Eindhoven. Aansluitend kan de wedstrijd PSV-Heracles worden bekeken op groot scherm.

Een dag later rijden de Brabantse deelnemers in colonne naar Amsterdam om van daaruit mee te doen aan de landelijke Oranje Trophy proloog in Rotterdam. Daar gaan de voertuigen de container in om te worden verscheept naar New York.

Van daaruit vertrekt de Oranje Trophy naar Brazilie. Exact 80 dagen na vertrek komt de karavaan aan in Salvador de Bahia in Braziliƫ waar het Nederlands elftal haar eerste groepswedstrijd speelt tegen rivaal en wereldkampioen Spanje.


Meer nieuws van vrijdag 7 februari 2014