advertentie Banner Profile Mekkes

Ultieme eindexamentest: Een giraf of Lego-pop van chocolade

Een giraf van chocolade of een enorme Lego-pop. Dat is een belangrijke eindexamenopdracht voor mbo-studenten van de patisserie-opleiding aan het Summa College.

Het was even stressen bij dat eindexamen in de aula van het Summa College aan de Eindhovense Sterrenlaan. Zeventien studenten van de patisserie-opleiding presenteerden hun zelfgemaakte bonbons, marsepein, taartjes en enorm chocoladeklapstuk.

Alle producten hebben de studenten zelf gemaakt binnen een eigen gekozen thema. En dat kan van alles zijn, van boerderij tot Lego en van Kenia tot Harry Potter.

'Ik ben al vanaf het begin van de opleiding bezig met dit eindexamen,' zegt student Milou Jansen. 'Alles draait uiteindelijk om dit examen. Zo ben je het hele jaar bezig met nadenken over wat je wilt maken en wat daar de juiste smaken bij zijn. Dat het nu af is, vind ik een heel goed gevoel.'

De studenten werden beoordeeld door een speciale examencommissie. De commissie kijkt naar de technieken, de smaak en het totale plaatje. Nadat de commissie de baksels heeft bekeken en beoordeeld, volgde er een persoonlijk gesprek met elke student waarin ze zich moesten verantwoorden.Meer nieuws van donderdag 7 juni 2018