advertentie Banner Profile Mekkes

Vader van ontvoerde zoontje schrijft mail aan Studio040: 'Ik bescherm hem voor zijn moeder'Studio040

Vader van ontvoerde zoontje schrijft mail aan Studio040: 'Ik bescherm hem voor zijn moeder'

Voor het eerst heeft de nog steeds gezochte vader van zijn in Eindhoven ontvoerde zoontje zijn kant van het verhaal verteld.

In een mail aan Studio040 schrijft de man: 'Ik heb mijn kind meegenomen zonder geweld en ik had geen vuurwapen op zak.' Hij zou zijn zoontje ontvoerd hebben uit bescherming voor zijn moeder. Dat is in tegenspraak met de politie die de man 'gewelddadig en gevaarlijk' noemt. De politie stelt dat het jongetje van acht ontvoerd is op de Kruisstraat in Eindhoven en weggenomen is van de moeder die op dat moment op straat liep met haar zoontje. 'Toen het gebeurde was moeder niet eens in de buurt van haar zoon', vertelt de vader daarover.

'Voor zijn veiligheid
Het gebeurde in de zomer van 2018. 'Ik deed dat voor zijn eigen veiligheid. Bij zijn moeder is hij niet veilig. Maar door het falen van bijvoorbeeld jeugdzorg verblijft hij nog steeds bij zijn moeder.' Ook zegt hij in z'n mail aan Studio040 dat de moeder zowel hem als het kind in 2013 heeft proberen neer te steken.

De politie schetst een ander verhaal. Het kindje is uit een huis gehaald in Barcelona. Daarbij is ook een man gearresteerd. Dat is niet de vader van het kind. Voor zover bekend wordt de vader nog steeds gezocht. De politie heeft na de arrestatie laten weten de moeder en het kind zo snel mogelijk te willen verenigen. 'Mijn zoon was dolblij om mij te zien', schrijft de vader in een reactie. Het jongetje van acht jaar zou in de maanden dat hij bij zijn vader was niet één keer gevraagd hebben naar moeder.

Verleden
'Iedereen praat maar over mijn verleden wat ook allemaal ver in het verleden ligt', zegt vader. De man wordt namelijk verdacht van een aantal geweldsdelicten. Daarom acht de politie hem ook gevaarlijk.

Dat er niet gesproken wordt over het verleden van moeder, vindt vader maar raar. 'Zeker aangezien zij in 2018 is veroordeeld voor poging tot doodslag op haar eigen kind en zijn vader!', gaat hij verder in z'n mail. 'De kinderrechter zei zelf: 'Al ben je de grootste crimineel ooit dat wil niet zeggen dat je een slechte vader bent'.'

De vader voelt zich niet gehoord en probeert al jaren hulp te krijgen van de politie. Maar zijn kreten zijn volgens hem aan dovemansoren gericht.


Meer nieuws van vrijdag 15 februari 2019