advertentie Banner Profile Mekkes

Verdachte aangehouden voor aanrijding op Eisenhowerlaan SQ Vision Sem van Rijssel

Verdachte aangehouden voor aanrijding op Eisenhowerlaan

De politie heeft een 29-jarige man aangehouden voor de aanrijding zaterdagavond op de Eisenhowerlaan.

De verdachte heeft zich zondagmiddag gemeld op het politiebureau aan de Mathildelaan. Hij is aangehouden en uit verhoor moet blijken wat zijn betrokkenheid bij het ongeval is. De man heeft geen vast woonadres en uit eerste onderzoek is gebleken dat zijn rijbewijs verlopen is.

Een 45-jarige fietsster werd zaterdagavond rond 23:30 uur aangereden op de kruising van de Eisenhowerlaan en Wolvendijk in Eindhoven. De automobilist reed in een donkerkleurige Volkswagen Polo door na het ongeval, de vrouw werd zwaargewond achtergelaten op de weg.

Het slachtoffer was er slecht aan toe en een traumateam heeft assistentie moeten verlenen alvorens de vrouw naar het ziekenhuis werd vervoerd. Ze heeft onder andere verwondingen aan het onderlichaam en werd in kritieke toestand opgenomen. Inmiddels verkeert ze buiten levensgevaar.

De politie startte direct een groot onderzoek om de doorrijder te vinden. Zo werd onder meer burgernet ingezet. De bij het ongeval betrokken Volkswagen werd ongeveer een uur na de aanrijding gevonden op de Boschdijk. Daardoor kreeg het onderzoeksteam al snel een verdachte in beeld. Die heeft zich ook uiteindelijk zelf gemeld op het bureau.

Ondanks de aanhouding is de politie nog altijd op zoek naar getuigen die het ongeluk op de Eiserhowerlaan hebben zien gebeuren of die de beschadigde Volkswagen Polo hebben zien rondrijden.


Meer nieuws van zondag 7 januari 2018