advertentie Banner Profile Mekkes

Verlenging en uitbreiding cameratoezicht binnenstad

Als het aan burgemeester Van Gijzel ligt dan wordt het cameratoezicht in de binnenstad niet alleen verlengd, maar ook uitgebreid.

De uitbreiding moet komen op de hoek van het pand van Dynamo. Die extra camera kan dan ook een gedeelte zien van de Ten Hagestraat en de Van Lieshoutstraat.

De andere camera's in de stad wil de burgemeester handhaven. Sinds 2010 hangen in het centrum, bij het station en op het Baekelandplein waar prostituees werken, bijna 30 camera's.
De camera's hebben meerdere functies. Die op het Baekelandplein houdt toezicht op de veiligheid van de exploitanten, de vrouwen die er werken en de bezoekers.

In de stad worden de livebeelden gebruikt voor het aansturen van de horecateams in de uitgaansgebieden zoals het Stratumseind, het Dommelgebied en de Markt. Uit de evaluatie is gebleken dat de politie meteen in actie komt wanneer op basis van de beelden een melding wordt gedaan aan de meldkamer. Het verlengen van het cameratoezicht en de uitbreiding bij Dynamo wordt vanavond besproken in de commissievergadering.


Meer nieuws van dinsdag 25 februari 2014