advertentie Banner Profile Mekkes

Vernieuwde station Eindhoven klaar na vijf jaar verbouwenStudio040

Vernieuwde station Eindhoven klaar na vijf jaar verbouwen

Na een verbouwing van vijf jaar wordt het vernieuwde Eindhovense station binnenkort geopend.

Over ruim drie weken is de klus definitief klaar, en wordt er een feestje gevierd. Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Stientje van Veldhoven-van der Meer, viert dan samen met vertegenwoordigers van de gemeente, NS en ProRail de oplevering. Ook omwonenden en reizigers zijn welkom.

De afgelopen jaren werd onder meer een nieuwe passagierstunnel gebouwd. Die biedt meer ruimte voor reizigers, winkels en andere voorzieningen. Ook nieuwe formules als Jumbo City hebben hun intrede gedaan, en is er ruimte voor lichtkunst.

Daarnaast is de entree van het station gerestaureerd door de NS. Het rijksmonument uit 1956 is in oude luister hersteld, inclusief de oude stationsrestauratie. Verder werkte ProRail aan de vernieuwing van het spoor, het bouwen van een nieuwe passage en renovatie van de oude reizigerstunnel.

Het vernieuwde station moet onder meer een betere verbinding mogelijk maken tussen het noorden en zuiden van de stad. Ook wordt het station straks een belangrijke internationale hub.

22 maart is de officiƫle opening.


Meer nieuws van maandag 26 februari 2018