advertentie Banner Profile Mekkes

Veroorzaker dodelijk ongeluk Wal-Bilderdijklaan veroordeeld SQ Vision Arno van der Linden 4

Veroorzaker dodelijk ongeluk Wal-Bilderdijklaan veroordeeld

De man die in januari vorig jaar een fietser aanreed op de kruising van de Wal en de Bilderdijklaan, krijgt een boete van 1200 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van drie maanden. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald.

Hij is veroordeeld voor een verkeersfout, en niet voor het zwaardere dood door schuld in het verkeer. De vrouw die werd aangereden raakte ernstig gewond en overleed een week later aan die verwondingen.

De man erkende dat hij inderdaad geen voorrang verleende op het kruispunt, maar verklaarde dat hij er wel alles aan gedaan heeft om een ongeval te voorkomen. Hij reed niet te hard, hij remde af toen hij de kruising naderde, was alert en paste zijn verkeersgedrag aan aan de omstandigheden, zei hij tegen de rechtbank.

De rechtbank vindt het aannemelijk dat de situatie op de kruising onoverzichtelijk was op het moment van het ongeval. Ook is niet gebleken dat de man zich aan andere feiten schuldig heeft gemaakt. Maar de rechtbank vindt dat de man toch een verkeersfout heeft gemaakt. Er stond namelijk duidelijk aangegeven dat fietsers voorrang hebben op de kruising, er stonden haaientanden op de weg en er was een verkeersdrempel.


Meer nieuws van vrijdag 8 februari 2019