advertentie Banner Profile Mekkes

Vier generaties Bakers: meubelzaak viert 100-jarig jubileumStudio040

Vier generaties Bakers: meubelzaak viert 100-jarig jubileum

Familiezaak 'Bakers Zitten en Wonen' aan de Eindhovense Kruisstraat bestaat honderd jaar. Vanaf dinsdag vieren zij dit met hun klanten.

In 1918 werd de winkel opgericht door Moeke Bakers, de overgroot-oma van de huidige eigenaar Max Bakers. Al vier generaties lang verkoopt de familie Bakers zitmeubelen en de vijfde generatie helpt ook al af en toe in de winkel mee.

Met het 100-jarig jubileum is er ook een nieuwe naam en logo voor de meubelzaak. Na veertig jaar 'Bakers Zitmeubelen' te heten, heeft Max besloten zijn zaak in een nieuw jasje te gieten. 'We zijn meer dan alleen zitmeubelen. We hebben nu ook vloerkleden en eetkamertafels', vertelt Max.

Behalve de naam is ook de huisstijl en collectie vernieuwd en op die manier ook weer klaar voor de volgende generatie. De ouders van Max vieren het feestje ook nog mee. 'We zijn ontzettend trots op onze zoon en op onze familiezaak', zegt Yvonne Bakers, de moeder van Max. 'Het zal geweldig zijn als de vijfde generatie Bakers onze zaak uiteindelijk gaat overnemen, maar dat mogen mijn kleinkinderen zelf bepalen.'Meer nieuws van dinsdag 4 december 2018