advertentie Banner Profile Mekkes

Vogelzangterrein in Eindhoven wordt bebouwd, buurtbewoners bezorgd Alain Heeren

Vogelzangterrein in Eindhoven wordt bebouwd, buurtbewoners bezorgd

Het Vogelzangterrein in het Eindhovense Vonderkwartier wordt bebouwd.

Na 40 jaar komt er een einde aan de overlast die veroorzaakt wordt door vervuilde grond, water en daklozen. 60 huurwoningen worden er geplaatst, tussen de 700 en 1100 euro per maand.

De bewoners van de wijk zijn blij dat het verwaarloosde terrein eindelijk aangepakt wordt, maar maken zich zorgen om de invulling ervan. "Er wordt niet duidelijk genoeg gecommuniceerd met ons", vertelt buurtbewoner Harry Janssen. "We hebben bijvoorbeeld al veel te weinig parkeerplaatsen en dat wordt straks alleen nog maar minder."

Ook maken de buurtbewoners zich zorgen om het uiterlijk van het gebouw. "Het moet wel in de stijl van de wijk passen en dat doet het niet, als ik zo naar de plannen kijk", licht Janssen toe.

'Ontzettend ingespannen'
IJsbrand Alberts van projectleider Burgland laat weten dat het bedrijf het niet eens is met de kritiek van de buurtbewoners. "Wij vinden dat we gedegen gecommuniceerd hebben. We hebben de bewoners de kans gegeven om feedback te geven op de plannen. We hebben ons ontzettend ingespannen om het voor iedereen goed te doen. Maar je kunt nu eenmaal niet iedereen blij maken"

De volgende stap voor de buurtbewoners is het gesprek aangaan met de gemeente. Daar beginnen ze dinsdagavond mee in de gemeenteraad.


Meer nieuws van dinsdag 5 februari 2019