advertentie Banner Profile Mekkes

Vol stadion verwacht bij kampioenswedstrijd Kemphanen: 'Dit is sinds 1985 niet gebeurd' Studio040 1

Vol stadion verwacht bij kampioenswedstrijd Kemphanen: 'Dit is sinds 1985 niet gebeurd'

Eindhoven Kemphanen verwacht komende zaterdag een tot de nok toe gevuld ijsstadion, als de club tegen GIJS Groningen speelt om het kampioenschap in de eerste divisie.

In totaal biedt het ijshockeystadion in het Eindhovense IJssportcentrum plek aan ruim 1700 bezoekers. 'Het loopt storm met de kaarten. Er is veel vraag naar. Dus we verwachten dat niet alleen de zitplaatsen bezet zullen zijn. Er kunnen nog een paar honderd bezoekers bijkomen voor een staanplaats', zegt Tim van Doorne van Eindhoven Kemphanen.

Bij de wedstrijd zijn veel mensen die werkzaam zijn op de High Tech Campus. Dat is ook een sponsor van de ijshockeyclub. Verder zijn er honderden kaarten gereserveerd voor seizoenkaarthouders, en zijn er al veel tickets vrijgehouden voor de fans van GIJS Groningen. Van Doorne: 'Er zijn alleen nog kaarten vrij voor de losse verkoop'.

Volgens Van Doorne is het zelfs ruim dertig jaar geleden dat het zo druk was bij een duel van Eindhoven Kemphanen. 'Zover ik weet zat 't voor het laatst zo vol toen we de beker wonnen in 1985. Het is geweldig, die belangstelling.'

Eindhoven Kemphanen speelt zaterdag de tweede wedstrijd om het kampioenschap. De ijshockeyers wonnen vorige week het uitduel in Groningen al met 0-9. Thuis kunnen ze de klus afmaken. Als ze verliezen zaterdag, is er een beslissende derde wedstrijd.


Meer nieuws van donderdag 21 maart 2019