advertentie Banner Profile Mekkes

Vrijwilligerspenningen voor inzet De VaartlandersStudio040

Vrijwilligerspenningen voor inzet De Vaartlanders

Mayke Kempenaar-Stevens en Wendy Kempenaar-van Dorst

uit Eindhoven hebben van wethouder Wilbert Seuren een vrijwilligerspenning gekregen.

Het gebeurde tijdens het najaarskamp van Stichting Vaartlanders in Oirschot. De stichting organiseert speelkampen voor jeugd (6-16 jaar) uit Eindhoven en omstreken. Een zomerkamp van één week en een herfstkamp in een weekend. Deze kampen worden allemaal begeleid door vrijwilligers.

De 30-jarige Mayke begon in 2003 begonnen als groepsleider van jonge kinderen op het zomer- en najaarskamp. Dit deed ze tot 2008. Vanaf dat moment tot op de dag van vandaag leidt ze onder meer de kookstaf op beide jaarlijkse kampen en is ze algemeen aanspreekpunt voor de kinderen. Ze houdt niet alleen een oogje in het zeil wat betreft de netheid op het kamp, maar ook veiligheid heeft haar aandacht.

De 32-jarige Wendy startte in 2003 met haar vrijwilligerswerk voor deze stichting. Ze is actief als als groepsleider op het zomer- en najaarskamp. Ze is nauw betrokken bij de kinderen en weet precies wat er allemaal speelt. Wendy is niet alleen zorgzaam, ze weet ook altijd een gezellige sfeer te creëren. Als leerkracht in het basisonderwijs brengt zij de nodige ervaring in. Vanaf 2005 heeft Wendy er nog meer taken bij genomen: ze voert ook het secretariaat van de stichting en beheert de digitale mailbox.


Meer nieuws van zaterdag 24 oktober 2015