advertentie Banner Profile Mekkes

Vuurwerkverkoop in Eindhoven in volle gang

De vuurwerkwinkels in de regio hebben het erg druk, donderdag startte de verkoop.

Bij El Blanco Vuurwerk aan de Bredalaan in Eindhoven is het een komen en gaan van mensen die hun bestelling komen ophalen. "Zo'n 85 procent van het verkochte vuurwerk is van te voren besteld", aldus Melvin van de Kerkhof bij El Blanco.

De afgelopen jaren zijn de veiligheidsmaatregelen bij het afsteken van vuurwerk flink gepromoot volgens Van de Kerkhof en dat lijkt zijn vruchten afgeworpen te hebben: "We merken echt dat mensen tegenwoordig om een vuurwerkbril en aansteeklont vragen. We adviseren het ook, maar veel klanten vragen er nu zelf om."

Nieuw dit jaar zijn de compound pakketten. Dat zijn planken met daarop drie tot vijf grote sierpotten bevestigd waardoor er een complete vuurwerkshow ontstaat terwijl er maar één lont aangestoken hoef te worden. De overheid gaf dit jaar voor het eerst toestemming tot de verkoop van de pakketten. "Je hoeft geen lontjes aan elkaar te knopen en omdat het op een dikke plank staat, is de kans op omvallen zeer klein", weet de verkoper van El Blanco.

De verkoop van het vuurwerk gaat nog door te zaterdagavond. Zondag, op Oudjaarsdag mag het vuurwerk vanaf 18:00 uur de lucht ingeschoten worden.


Meer nieuws van vrijdag 29 december 2017