advertentie Banner Profile Mekkes

'We moeten ons schamen, dit is onder de ondergrens'Studio040

'We moeten ons schamen, dit is onder de ondergrens'

Phillip Cocu is diep teleurgesteld in zijn ploeg en vindt dat PSV zich moet schamen na de 5-0 nederlaag tegen Willem II.

"We moeten ons schamen. Dit is onder de ondergrens. Wij kunnen bij lange na nog niet spreken over een kampioenschap. We schamen ons voor onze fans en hebben nog een lange weg te gaan." Cocu waarschuwde er op de persconferentie van vrijdag al voor dat PSV niet gemakzuchtig moet worden. Wat dat betreft moet de wedstrijd tegen de Tilburgers een boze droom voor de oefenmeester zijn geweest.

Geen verklaring
Cocu heeft niet een echte verklaring voor de wanprestatie van zijn ploeg en het historische verlies. Er was na de wedstrijd vooral ongeloof af te lezen van het gezicht van de trainer. Cocu heeft de vrije zondag van de spelersgroep ingetrokken voor een nabespreking. "We gaan met zijn allen kijken waar het is mis gegaan. Misschien heb ik het zelf ook wel niet goed gedaan."

Historische nederlaag
PSV verloor zaterdagavond terecht met 5-0 van een goed spelend Willem II. De Tilburgers zagen de afgelopen week trainer Erwin van de Looi opstappen en dat heeft zichtbaar iets teweeg gebracht bij de spelers. In de eerste helft deed Willem II niet onder voor PSV dat matig speelde. In de tweede helft vernederde de Tilburgers de zwak spelende Eindhovense ploeg. Het resulteerde in de grootste nederlaag voor PSV sinds 1964.


Meer nieuws van zaterdag 10 maart 2018