advertentie Banner Profile Mekkes

Wel een designmuseum in Den BoschStudio040

Wel een designmuseum in Den Bosch

Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch wordt vanaf 1 juni het Design Museum Den Bosch.

Provinciale Staten heeft eerder aangegeven dat het graag een rijksmuseum voor design in Eindhoven wil. Ook de gemeente zelf heeft aangegeven daar wel oren naar te hebben. Bij voorkeur in het Evoluon dat dinsdag tot rijksmonument benoemd werd.

Hoewel het in Den Bosch geen rijksmuseum betreft is het wel opvallend dat die stad eerder een designmuseum heeft dan Eindhoven. In de ogen van de designwereld toch 'de' designstad van Nederland en misschien wel Europa gezien het feit dat elk jaar de Dutch Design Week in Eindhoven wordt georganiseerd.

Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch richt zich sinds eind 2016 met de programmering uitsluitend op design en toegepaste kunsten. De nieuwe naamgeving is de volgende stap in de koers die is uitgezet. De verandering geeft meer duidelijkheid aan het publiek en draagt bij aan de verdere positionering van het museum.

Directeur Timo de Rijk: “Design Museum Den Bosch richt zich op de impact van design op ons dagelijks leven. Niet alleen de vormgeving zelf komt centraal te staan, maar we vertellen ook het verhaal erachter. We belichten de culturele betekenis. We plaatsen vormgeving in context van de geschiedenis, de actualiteit en de betekenis voor de toekomst”.


Meer nieuws van woensdag 21 februari 2018