advertentie Banner Profile Mekkes

Winkeliers Heezerweg gefrustreerd over werkzaamheden: 'Heel mijn onderneming gaat naar de klote'Studio040

Winkeliers Heezerweg gefrustreerd over werkzaamheden: 'Heel mijn onderneming gaat naar de klote'

Winkeliers van de Heezerweg zijn boos over de werkzaamheden in de straat.

In oktober is de gemeente begonnen met het, in fases, opknappen van de straat. Er komt nieuw asfalt, een nieuw fietspad en meer groen. Mooie plannen dus, maar bij een aantal winkeliers roept het frustraties op: een deel van de klanten blijft namelijk weg.

Onderneming naar de klote
Jolisa Dragatis, eigenaresse van lunchroom De Ouwe Taart, baalt als een stekker. "Ik zat hiervoor in een kleiner pand op de Geldropseweg en hoopte nu te kunnen groeien met mijn onderneming. Maar door de werkzaamheden blijven de klanten weg. Ik heb hier zeven jaar voor gewerkt en nu gaat heel mijn onderneming naar de klote."

Ook Martin Sanders van juwelier GoldTime ziet het somber in. "De werkzaamheden zijn nodig. Er moet een nieuw riool komen en dat houd je niet tegen. Maar mijn klanten zijn geen 25 meer. Zie je die al door het zand lopen? Ik zie de bui al wel hangen."

Irene Sweers van kledingwinkel La Mode bekijkt het wat positiever. "Er is toch eigenlijk nog niks aan de hand nu. De mensen kunnen er nog gewoon bij. En als in januari de rest van de straat open gaat, zijn er nog voldoende parkeerplaatsen aan de achterkant. Ik verwacht dat het wel mee zal vallen."

In 2020 moeten de werkzaamheden klaar zijn.


Meer nieuws van dinsdag 20 november 2018