advertentie Banner Profile Mekkes

World Press Photo weer te zien op terrein TU/eStudio040

World Press Photo weer te zien op terrein TU/e

De World Press Photo 2018 tentoonstelling wordt dit jaar opnieuw gehouden op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven.

De tentoonstelling toont de winnaars van de 2018 World Press Contest, een jaarlijkse fotografiewedstrijd waarin wordt gestreden om de beste journalistieke foto. De wedstrijd staat bekend als de meest prestigieuze wedstrijd voor professionele fotografen, fotojournalisten en documentairemakers.

In totaal zijn er dit jaar ruim 70.000 beelden ingezonden door ruim 4.500 fotografen van over de hele wereld. De jury selecteert daaruit één foto die de titel World Press Photo of the Year krijgt.

Winnaar
Dit jaar was dat de foto van Mexicaanse fotograaf Ronaldo Schemidts, die de foto genaamd 'Venezuela Crisis' nam. Op de foto zie je José Víctor Salasar Balza (28) rennend terwijl hij in brand staat tijdens de gewelddadige confrontaties met de oproerpolitie tijdens een protest tegen president Nicolás Maduro in Venezuela. Balza overleefde het incident met eerste-en tweedegraads brandwonden.

De tentoonstelling is gratis te bekijken van 12 september tot en met 4 oktober in het Vertigo gebouw op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven.


Meer nieuws van dinsdag 4 september 2018