advertentie Banner Profile Mekkes

Yaskawa Benelux ook naar Brainport Industries CampusStudio040

Yaskawa Benelux ook naar Brainport Industries Campus

Mechatronica bedrijf Yaskawa Benelux verhuist naar de Brainport Industries Campus (BIC).

Het roboticabedrijf komt met dertig medewerkers in het Atrium. BIC is een goede plek voor het bedrijf, omdat het zich voor een belangrijk deel op de maakindustrie richt. De onderneming is nu nog gevestigd op het Science Park in Son.

"Daarnaast kunnen we onze eigen innovatie op het gebied van robotica versnellen doordat we actiever in het innovatieprogramma van Brainport Industries gaan participeren", legt Eddie Mennen, managing director van Yaskawa Benelux, uit.

Onderwijs
Het bedrijf wil ook samenwerken met onderwijsinstellingen die zich op het BIC vestigen. Met het Summa College en Techlab, die ook naar het terrein komen, werkt het bedrijf al samen. Als andere opleidingen naar het BIC verhuizen, ziet het bedrijf ook met hen een mogelijkheid tot samenwerking.

Brainport Industries Campus
De campus moet een plek worden voor hightech-maakbedrijven. Het Atrium is het hart van de campus. Het is de bedoeling dat de bedrijven uit de regio intensief gaan samenwerken. Eerder deze maand maakte ook het Eindhovense detacheringsbedrijf Procureon bekend dat het zich op de Brainport Industries Campus te gaan vestigen.


Meer nieuws van woensdag 21 februari 2018